Acta de l’assemblea del 3 de gener de 2012

Videoforum

Després d’haver fet diferents propostes en diverses assemblees, decidim quins seran els documents que formaran part del primer videoforum que organitzem. Seguint el format del cicle de xerrades, programem sis sessions, que seran en divendres a 2/ de 8.

L’objectiu és donar elements de formació i debat cap a diferents temes com són el deute públic, les hipoteques, l’alimentació o el pic del petroli, desmentir les informacions oficials sobre les causes d’aquesta crisi i les solucions que se’ns ofereixen com a inevitables i la necessitat de canviar el model de vida insostenible que hem viscut fins ara.

Disposem de molta documentació i per començar, ens decidim pels següents vídeos:

  • 3 de febrer: “Interferències”, una peli amb les reflexions d’un grup de teatre que toca diferents temes.

  • 10 de febrer: “Debtocracy”, documental sobre el deute públic de Grècia.

  • 17 de febrer: “5 metros cuadrados”, una comèdia dramàtica sobre una parella que s’hipoteca en el pis dels seus somnis.

  • 24 de febrer: “Nuestros hijos nos acusarán”, un documental sobre l’alimentació tòxica.

  • 2 de març: “El crudo despertar”, sobre el declivi del petroli.

  • 7 de març: “Hi ha solucions”, un pupurri d’entrevistes i opinions d’experts en clau positiva (l’hem de muntar).

Horticultura

Ha sorgit una proposta de gestionar un hort col·lectiu, o fer un taller per aprendre a fer anar un hort…ho hem de seguir pensant. Caldria aconseguir un espai i unes quantes persones interessades en tirar-ho endavant.

Cooperativa de consum

Valorem molt positivament que aquesta iniciativa tiri endavant. S’han celebrat dues reunions amb força assistència i s’ha començat a definir en què consistiria. D’una banda, parlem del compromís que implica més enllà de la compra i venda de productes. Pel que fa al funcionament, hi hauria una trobada setmanal en que es faria el repartiment de les comandes. Els productors haurien de ser del poble o de la comarca per fer valer el criteri de proximitat. Es considera que no podem centrar-nos en el producte ecològic perquè al poble pràcticament no n’hi ha però es valora important anar-ne fent difusió i cultura. S’han ofert diferents possibles locals. El següent pas és establir els criteris que ens defineixen com a cooperativa, amb els que tots hi estiguem d’acord. A la propera reunió disposarem d’exemples que ja funcionen, que ens ajudin a començar.

Propera assemblea: dimarts 10 de generDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s