Per què les Ecoxarxes?

Un dels objectius del cicle de xerrades Per què?, organitzat el novembre, era conèixer experiències pràctiques dirigides a canviar el model social i econòmic en el que ens trobem immersos. Una d’elles va ser l’Ecoxarxa sorgida fa pocs anys a la nostra comarca. De la mà del Carles Téllez, vam debatre sobre la necessitat d’aquest canvi i de com nosaltres n’hem de ser els protagonistes. Un tema controvertit va ser la implantació d’una moneda social, aspecte molt treballat pels companys de Vilanova referenciats en un post anterior, i que desafia la necessitat d’una moneda única. Vam parlar de consum però, sobretot, de l’establiment d’unes relacions comercials basades en la confiança, recuperant el valor que els productes tenen en sí mateixos. I més enllà del consum, de la necessitat de crear xarxes socials que ens permetin relacionar-nos, intercanviar punts de vista i construir junts el canvi que volem.

A l’octubre es va posar en marxa l’Ecoespai, un punt de trobada setmanal on productors i consumidors es relacionen sense intermediaris amb productes ecològics, locals i de temporada.

Si en voleu saber més o posar-vos en contacte amb ells aquí us deixem el bloc:

L’EcoXarxa Penedès és una cooperativa de consum, serveis i coneixements que vol recuperar la dimensió ètica i humana en els intercanvis, fomentant unes relacions més properes, justes i solidàries. Basada en l’economia local, els productes ecològics i el consum responsable, vol reforçar els vincles socials comunitaris més propers.

L’Ecoxarxa Penedès i el conjunt d´ecoxarxes vinculades a la CIC (Cooperativa Integral Catalana), es proposa assolir l’autosuficiència, per a cobrir les necessitats bàsiques i oferir una alternativa a l’economia actual. Amb unes estructures transparents i autogestionades, on tothom pot oferir els seus serveis i exposar les seves necessitatsDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s