Pic del petroli i moviments de Transició

En aquesta ocasió, volem recomanar un altre bloc que considerem interessant. Està especialment encarat al debat de la crisi energètica, però també introdueix alguns temes més generals.

Relacionat amb el tema i en clau d’acció, creiem també necessari presentar-vos el moviment de Pobles en Transició, del qual vam fer un petit tast en una de les xerrades organitzades per Gelida Indignada. Gràcies al Ton i altres companys, vam conèixer quina ha estat la seva manera de portar la “transició” a Vilanova i la Geltrú.

La Transició és la resposta de les comunitats de persones al declivi de l’Era Industrial, marcada pel Pic del Petroli, des d’un present que depèn dels combustibles fòssils, el consum desaforat, la destrucció del Planeta i les desigualtats entre els pobles, a una altra realitat desitjable basada en la localització de la producció, l’ús de l’energia i els bens que es poden obtenir de manera sostenible del nostre Planeta, la preeminència de la col·lectivitat, la recuperació de les habilitats per a la vida i l’harmonia amb la resta de la Naturalesa.

Aquest és el wiki del moviment Ciutats en Transició:

http://movimientotransicion.pbworks.com

I aquest, el bloc de Vilanova:

.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s